Recenzie ‘Răzbunarea Ciorilor’ – Leigh Bardugo

#1 New York Times Bestseller 

# 1 USA Today Bestseller

De la autoarea celebrei trilogii Grisha

Urmarea volumului Banda celor şase ciori (nominalizat la Carnegie Medal 2017) este un amestec de Urzeala tronurilor și Ocean’s Eleven

Kaz Brekker şi echipa lui tocmai au dat o lovitură atât de îndrăzneață, încât nici ei nu credeau că vor scăpa teferi. Dar în loc să pună mâna pe o recompensă consistentă, sunt nevoiţi să lupte din nou pentru vieţile lor. 
Înșelată şi slăbită de răpirea unui membru important, echipa a rămas fără resurse, fără aliaţi şi fără speranţă. 
În timp ce în Ketterdam se adună forţe puternice din întreaga lume, dornice să smulgă secretele periculosului drog numit jurda parem, rivali vechi şi duşmani noi pun la încercare iscusinţa lui Kaz şi loialităţile fragile din cadrul echipei. Pe străzile întunecate şi întortocheate ale oraşului se va da un război, o luptă pentru răzbunare şi ispăşire care va decide soarta lumii Grisha.Titlul original: Crooked Kingdom

 
Traducere din engleză de Laurențiu Dulman
Anul apariţiei: 2017
Format: 130 x 200 mm, paperback cu supracopertă

Una din cărțile pe care le-am așteptat de atât timp a ajuns in sfârsit in mâinile mele și sunt atat de fericită! Vreau sa le mulțumesc celor de la Cartepedia pentru acest minunat cadou, iar dacă vreți si voi sa va achiziționați aceasta duologie, ea va așteaptă pe site : https://www.cartepedia.ro/.

Duologia lui Leigh Bardugo este una dintre cele mai bune serii pe care le-am citit anul asta (sau chiar dintotdeauna). Cea de-a doua carte, Razbunarea Ciorilor, m-a captivat atat de tare incat am terminat-o în 2 zile. Pur si simplu nu am mai putut sa o las jos, m-a facut sa ma simt tristă, fericită, vie. Și btw, coperta este genială.

Cand citești această carte ai impresia ca te uiți la un film. Acțiunea si personajele sunt descrise atat de bine, si totusi nu cât să te plictisească, ci exact cat trebuie. Personajele trec prin mai multe peripeții decât in cartea precedenta, si dacă credeai ca fiecare și-a atins deja punctul culminant al maturității sale, te înșeli. Toți sunt inca tineri, toți mai au o lecție de învățat, iar viața din orașul Ketterdam nu se oprește niciodată din a le arăta asta.
Am spus asta si în recenzia primei cărți, însă o sa ma repet: personajele sunt absolut extraordinare. Fiecare e unic, provin din medii mai mult sau mai puțin diferite, au caracteristici definitorii extrem de unice.

Il avem pe Kaz, care se lupta cu PTSD (Tulburare se stres post-traumatic), Inej, care ascunde un trecut la fel de traumatic, Nina, o Grisha cu puteri magice care înfruntă mereu prejudecăți și nedreptăți din cauza a ceea ce este, Jesper, cu o problema a jocurilor de noroc, Willian, a cărui boala nu ii permite sa citească, si Matthias, un fost soldat si vânător de grisha. Aceștia trebuie sa treaca din nou peste diferențele dintre ei si sa lucreze impreuna, căci de data asta nu mai este in joc doar o sumă uriașă de bani, ci si viata lor. In această carte vom afla din nou despre trecutul lor, iar modul în care aceste pasaje se îmbina cu prezentul te vor face sa vrei mai mult. Cred ca Leigh Bardugo ar putea sa scrie o carte diferită pentru fiecare dintre personaje, chiar si fără atat de multa acțiune, si tot ar fi interesantă.

Finalul este spectaculos, exact cum m-am așteptat de la o astfel de serie si este deschis, Leigh putând (sper eu) sa vină oricand cu o nouă carte. In momentul in  care am închis cartea am simtit ca am ramas fara niste prieteni vechi, cu care am trecut prin multe împreună si fără de care imi va fi greu sa continui, însă care imi vor rămâne mereu in suflet. 

Chiar daca această carte intra in categoria YA, fiind destinată tinerilor, ar putea fi la fel de usor citită si de adulți si, cred eu, la fel de apreciată. Ea aduce în lumină unele probleme pe care uneori cărțile scrise specific adulților le trec cu vederea.

Cam asta e tot despre aceasta duologie, abia aștept sa văd ce va mai scrie Leigh Bardugo in viitor si unde ne va mai purta imaginația ei, căci sunt sigură ca orice va fi o să fie excepțional. 

Si nu uitați : Fara bocitoare, fara înmormântări!

“Crows remember human faces. They remember the people who feed them, who are kind to them. And the people who wrong them too. They don’t forget. They tell each other who to look after and who to watch out for.” 
Reclame

2 gânduri despre „Recenzie ‘Răzbunarea Ciorilor’ – Leigh Bardugo

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: